Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014


                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί Αστρόφιλοι Γεια σας.
Πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκαν  στην Αθήνα δυο πολύ σημαντικές  δραστηριότητες για την επιστήμη και τον πολιτισμό.
Η πρώτη στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ( Ι.Μ.Ε ), το οποίο σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Ν. Υόρκης και το MadaTech: το Εθνικό Μουσείο Επιστήμης, Τεχνολογίας και Διαστήματος του Ισραήλ (Χάιφα, Ισραήλ) φιλοξενεί την έκθεση με Θέμα << Η Κατάκτηση του Διαστήματος >> από 22-3-14 έως 30-6-14 και περιλαμβάνει Μουσειακά εκθέματα , ομιλίες διαδραστικές δραστηριότητες και προβολές.  Η δεύτερη δραστηριότητα  ήταν η διοργάνωση του 1ου  φεστιβάλ επιστήμης  από 28-4εως 4-5-14 με τίτλο  << Athens Science  Festival >> διοργανωμένη από τον εκπαιδευτικό οργανισμό "Επιστήμη Επικοινωνία – Sci.Co"     ( Science communication ) , το Βρετανικό Συμβούλιο και τον Σύνδεσμο Υποτρόφων-Ιδρύματος Ωνάση  με συμμετοχές όλων των Πανεπιστημίων της Χώρας του Ε. Μ. Π του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και πλήθος άλλων φορέων.
Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε  υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων στον Χώρο της Τεχνόπολις (Γκάζι ) και αποτέλεσε την απαρχή ενός νέου θεσμού.
Στις δυο αυτές δραστηριότητες η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος    (Παράρτημα Σαλαμίνας ) υπήρξε συνδιοργανωτής διαθέτοντας τα Τηλεσκόπια των μελών της για την Παρατήρηση του Ουρανού , ύστερα από πρόσκληση του Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών  μέσω της   Αστροφυσικού και Μεταδιδακτορικής Ερευνήτριας του Ε.Α.Α   Κας Φιόρης- Αναστασίας Μεταλληνού η οποία είναι υπεύθυνη του Αστεροσκοπείου για την διάδοση και δημόσια κατανόηση της Αστρονομίας προς τους μαθητές και το ευρύ κοινό.
Ευχαριστούμε την Κα Μεταλληνού που προωθεί την συνεργασία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τους Ερασιτέχνες Αστρονόμους προβάλλοντας το έργο τους.
Ευχαριστούμε τα μέλη και όσους μας συνόδευσαν σ΄αυτές της δραστηριότητες βοηθώντας να προβληθεί το έργο μας και εκτός Σαλαμίνας.
Σας περιμένουμε με χαρά  και στις Θερινές Δράσεις μας.
    
                                                      Με τιμήΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κ . ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ                                                                    Σ . ΡΑΠΤΗΣ


            << Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ>> - Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού                      

                 << 1οAthens Science Festival >> - ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου