Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015
                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η Εταιρεία  Αστρονομίας & Διαστήματος  ( Παράρτημα Σαλαμίνας ) συμμετείχε στο 2ο  Αθηναϊκό Φεστιβάλ Επιστήμης ( Athens Science Festival ) ως συνδιοργανωτής , στο Πεδίο Αστρονομία –Διάστημα  αναλαμβάνοντας την Αστροβραδιά στις 21-3-15.
Εφετος το Φεστιβάλ τελούσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας με την συνδρομή πολλών Επιστημονικών Φορέων. Το Φεστιβάλ διεξήχθη από τις 17- 22 Μαρτίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Γκάζι) και αποτελεί πλεον θεσμό στον Χώρο της Επιστήμης και της Τεχνολογίας.
Η Μεγάλη προσέλευση του κοινού και ο ιδιαίτερα καθαρός Ουρανός το Σάββατο 21 Μαρτίου είχε ως αποτέλεσμα να σχματισθούν ουρές στα Τηλεσκόπια των Μελών του Παραρτήματος . Μάλιστα δε κάποιοι τυχεροί είδαν και την Ερυθρά Κηλίδα του Πλανήτη Δια καθώς και την απόκρυψη της  Ιούς ( δορυφόρου του Δια ) από τον πλανητικό δίσκο.
Ευχαριστούμε την οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ για την Πρόσκληση  συμμετοχής.
Ευχαριστούμε τον Επίτιμο Διευθυντή του Ευγενιδείου Ιδρύματος Κο Δ. Σιμόπουλο και τον Διευθυντή του Εργαστηρίου Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κο Ξ. Μουσά που ήταν στην Συντροφιά μας και στηρίζουν το Παράρτημα μας.
Επίσης ευχαριστούμε το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης για την διάθεση των Posters.
Τέλος ευχαριστούμε τα Μέλη και τους Φίλους που μας συνόδευσαν.
Για να παρακολουθήσετε αυτήν  την Δραστηριότητα σας παραπέμπουμε στο ακόλουθο νήμα
https://www.youtube.com/watch?v=w17mY6Gm0QI


                                                Με ΤιμήΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κ . ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ                                                                   Σ . ΡΑΠΤΗΣ    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου