Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015


                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –ΘΕΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Επιτυχία σημείωσε η Διάλεξη  που συνδιοργάνωσαν η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος ( Παράρτημα Σαλαμίνας ) και Ο Εξωραϊστικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σατερλί Σαλαμίνας << Ο Άγιος Δημήτριος>> την 1η Αυγούστου 2015  , με Θέμα << Κβαντική Επανάσταση – η Εποχή – Οι Πρωταγωνιστές - Τα επιτεύγματα >> και ομιλητή τον συμπατριώτη μας Δρ Φυσικής Βασίλη Λεμπέση  Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο King Saud του Ριαντ της Σαουδικής Αραβίας.
Η κοινή αυτή εκδήλωση εντάσσονταν για μεν τον Εξωραϊστικό Σύλλογο στις θερινές Πολιτιστικές του Δραστηριότητες για δε την Εταιρεία Αστρονομίας στην Καμπάνια του Παραρτήματος Σαλαμίνας << Γνωρίστε τον Θερινό Ουρανό της Ελλάδας>>.
Η εκδήλωση εκτός της ομιλίας περιείχε Παρατήρηση Ουρανίων Σωμάτων με τα Τηλεσκόπια των Μελών του Παραρτήματος και Μυθολογικά Στοιχεία των Θερινών Αστερισμών.
Η ζεστή Αυγουστιάτικη νύχτα , το ειδυλλιακό περιβάλλον της περιοχής και η χιουμοριστική διάθεση του ομιλητή  απάλυναν την δυσκολία κατανόησης των εννοιών της Κβαντομηχανικής . Το Μουσικό  Ντουέτο που ακολούθησε μάς παρέδωσε στην Ραστώνη του Αυγούστου ,ήταν μια υπέροχη Βραδιά.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η Δήμαρχος Σαλαμίνας κα Ισιδώρα Νάννου , η Πρόεδρος ΠΟ.ΠΕ.ΣΑ κα Μαρία Πολύζου , η Δημοτική Σύμβουλος Δ. Κοινότητας Αμπελακίων κα Χρυσούλα Σπυροπούλου , ο κος Προκόπιος Μαγιάτης Καθηγητής Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Αθηνών , ο κος Νικόλαος Ανδριανός αφυπηρετήσας Καθηγητής Φυσικής  Πανεπιστημίου Πιτσμπουργκ Η.Π.Α , η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Παλουκίων κα Ελένη Γκανά ,  η Υποδιευθύντρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου Σαλαμίνας κα Έλλη Κορρού , η Εκπαιδευτικός  του 5ου Δημοτικού Σχολείου Σαλαμίνας κα Δήμητρα Κρουστάλλη , ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Β. Σαλαμίνας κος Γιάννης Κυρτάτος και η εκδότρια της Εφημερίδας << Η νέα Σαλαμίνα>> κα Ειρήνη Ροκίδη.
Ευχαριστούμε τον Εξωραϊστικό & Εκπολιτιστικό Σύλλογο Σατερλί << Ο Άγιος Δημήτριος>> για την πρόσκληση συνεργασίας   
Ευχαριστούμε όλους που τιμήσατε με την παρουσία σας την εκδήλωση μας , δίνοντας μας δύναμη για υψηλότερους στόχους. Σας περιμένουμε και στις επόμενες θερινές δραστηριότητες μας
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την Δραστηριότητα αυτήν απο το νήμα:
https://www.youtube.com/watch?v=lgP-OY4mw-0

                                           Με Τιμή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κ. ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ                                                          Σ . ΡΑΠΤΗΣ
ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ

Δρ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου