Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          << ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ >>

Η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος ( Παράρτημα  Σαλαμίνας) πραγματοποίησε την πρώτη της Θερινή Αστροεξόρμηση στις 28-5-16 στην Περιοχή Ντούνι των Αμπελακίων με σκοπό   αφ’ενός την Παρατήρηση των τριών Πλανητών Δία, Κρόνου και ιδιαιτέρως του Άρη  που αυτήν την  εποχή βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση,  και αφ’ετερου την εκμάθηση της Ουρανογραφίας μέσω βασικών Αστερισμών συνδυαζόμενων με την πανέμορφη Ελληνική Μυθολογία..
Οι Εφετινές θερινές Παρατηρήσεις θα χωριστούν σε δυο ενότητες .
  1. Όταν θα  υπάρχει Σελήνη στον ουρανό θα επικεντρώνονται στην Παρατήρηση πλανητών ,στην εκμάθηση της Σεληνιακής επιφάνειας και στις μεθόδους φωτογράφησης της.
  2. Όταν θα έχουμε απουσία Σελήνης θα επικεντρώνονται σε αντικείμενα του Βαθέως Ουρανού με αναφορά στην Αστροφυσική τους υπόσταση και  στην  καταγραφή τους .
Σε κάθε Παρατήρηση θα γίνεται εκμάθηση των Αστερισμών μέσω της Ουρανογραφικής Γραμμοδαισίας και παράλληλα θα γίνεται αναφορά στον Ελληνικό Μύθο που τους  συνοδεύει.
Σκοπός των παρατηρήσεων θα είναι κυρίως εκπαιδευτικός  αφ’ενός για να γίνουν εμπράκτως κατανοητά όσα διδάχθησαν στα μαθήματα Λαϊκής Αστρονομίας κατά τους χειμερινούς μήνες , και αφ’ετερου να διαδοθεί στο πλατύ κοινό η σεπτή  Επιστήμη της Αστρονομίας- που τόσο βάλλεται από το Υπουργείο Παιδείας- μέσω συζητήσεων που θα αναπτύσσονται στην πανέμορφη Ελληνική ύπαιθρο.
<< Απολαμβάνοντας και Μαθαίνοντας το Σύμπαν >>  θα είναι  ο Γενικός τίτλος των θερινών μας Δραστηριοτήτων  στις οποίες σας προσκαλούμε να υλοποιήσουμε μαζί.
Να Έχετε ένα όμορφο και Ευτυχισμένο Καλοκαίρι.

                                            Με Τιμή το Δ.Σ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΤΑΜΙΑΣ                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κ .ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ                 Ν .ΓΚΛΙΣΤΗΣ                   Σ . ΡΑΠΤΗΣ 


ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΡΗΣ

ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΡΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου