Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016

                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αγαπητοί Αστρόφιλοι Γεια σας.
Το τελευταίο διάστημα το Παράρτημα Σαλαμίνας της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος πραγματοποίησε δυο Δραστηριότητες στην περιοχή <<Κολώνες>> στον Χώρο του Κυκλοτερούς ταφικού Μνημείου. Η πρώτη αφορούσε την τίμηση του Θερινού Ηλιοστασίου και Αστροπαρατήρηση ( όπου δεν έγινε λόγω πυκνής νέφωσης) και η δεύτερη αφορούσε το Δεύτερο Θερινό Μάθημα Αστρονομίας με γενικό τίτλο << Θαυμάζοντας & Μαθαίνοντας το Σύμπαν >> που περιείχε  Παρατήρηση των Πλανητών Δια ,Άρη και Κρόνου & πολλών αντικειμένων Βαθέως Ουρανού, με Στοιχεία Ουρανογραφίας & Μυθολογίας Αστερισμών & Αστροφωτογράφηση. Παρατηρήθηκαν οι Αστερισμοί : Μεγάλη Άρκτος , Κύκνος Λύρα .Κασσιόπη, Ασπίδα ,Σκορπιός και Τοξότης. Πραγματοποιήθηκε Αστροφωτογράφηση του << Τρισχιδούς Νεφελώματος>> αυτού του Αστρικού Βρεφοκομείου στον Αστερισμό του Τοξότη. Και οι δυο  Δράσεις στέφθηκαν από επιτυχία τόσον από πλευράς προσέλευσης κοινού όσον και από πλευράς Παρατήρησης & Αστροφωτογράφησης.
Ευχαριστούμε τα Μέλη και τους Φίλους του Παραρτήματος που παρευρέθησαν και απήλαυσαν μαζί μας τον υπέροχο Ουρανό της Νότιας Σαλαμίνας.
Σας περιμένουμε στην 6η Αστροβραδιά Σαλαμίνας στο Λιμανάκι της Κύριζας το Σάββατο 16-7-16 και Ώρα 21:00. Να είστε όλοι εκεί.

                                                    Με Τιμή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κ. ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ                                                                   Σ . ΡΑΠΤΗΣ 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου