Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017





















                                 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ

                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Παράρτημα Σαλαμίνας της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος ξεκινώντας τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της νέας Χρονιάς  αποδέχτηκε με χαρά την πρόταση της Προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου Βασιλικών Σαλαμίνας να πραγματοποιήσει Παρουσίαση με Θέμα τους ‘’Πλανήτες’’. Η παρουσίαση έγινε από τον πρόεδρο του Παραρτήματος κο Κώστα Ραπατζίκο στις 15-2-2017 και εντάσσονταν στην  Διερευνητική Εργασία (project) των Παιδιών με το ίδιο Θέμα. Τα παιδιά είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα με ζωγραφιές των Πλανητών αλλά και με υπέροχες κατασκευές από απλά υλικά που απεικόνιζαν και αναπαρίσταναν το Ηλιακό Σύστημα με πολύ καλλιτεχνικό τρόπο. Ο ενθουσιασμός των Παιδιών και οι ερωτήσεις που ακολούθησαν μας εξέπληξαν ευχάριστα  διαπιστώνοντας ότι τα Παιδιά είχαν εντρυφήσει στο Θέμα παρά το νεαρόν της ηλικίας τους. Εκτός της παρουσίασης έγινε επίδειξη λειτουργίας και χρήσης στην Αστρονομία δυο τύπων Τηλεσκοπίων από τον Ταμία του Παραρτήματος μας κο Νίκο Γκλίστη
Θέλουμε να Ευχαριστήσουμε την Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου κα Βασιλική Κανάκη ως επίσης και την Νηπιαγωγό κα Σταματίνα Γαρείου για την Πρόσκληση αλλά και συγχρόνως να τις Συγχαρούμε για την άριστη προετοιμασία των Παιδιών.
Τέτοιες πρωτοβουλίες αποτελούν ελπιδοφόρα μηνύματα απέναντι στην επιμονή της Πολιτείας μας να αποστρέφει τους νέους από την Μητέρα των Επιστημών Αστρονομία.
Ευχαριστούμε επίσης  το ‘’Πλανητάριο Θεσσαλονίκης’’ για την Δωρεάν προσφορά των Posters στα Παιδιά που τα κατενθουσίασαν.

                                              Με Τιμή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κ. ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ                                                                Σ . ΡΑΠΤΗΣ



 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου