Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                   ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Το Παράρτημα Σαλαμίνας  της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος κλείνοντας τον έβδομο χρόνο παρουσίας του στον χώρο της Ερασιτεχνικής Αστρονομίας πραγματοποίησε κατά μήνα Δεκέμβριο τις ακόλουθες Δραστηριότητες.
1. Στις 10-12-17 το Παράρτημα μας συμμετείχε στη Δράση << 7 Κυριακές και 200 μέτρα  στα Σελήνια >> που αφορά τον συνεχή καθαρισμό της Ακτής Σεληνίων για 7 Μήνες  δίνοντας τον παρόν του σ’ αυτήν την Διασυλλογική προσπάθεια  που γίνεται για την ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στα Περιβαλλοντικά προβλήματα..
2. Συμμετείχε με δικό του περίπτερο   στις 16-12-17 στην μεγάλη Μαθητική  εκδήλωση με τίτλο << Οι Φυσικές Επιστήμες μας μαγεύουν >>  που διοργάνωσαν η  Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ) ,η Ένωση Ελλήνων Χημικών, ο Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων και η Πανελλήνια Ένωση  Βιοεπιστημόνων , σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ι Αθηνών . Η εκδήλωση εκτός των αξιόλογων ομιλητών και ομιλιών  περιελάμβανε κατασκευές και   πειράματα από μαθητές που τα εκτελούσαν με εντυπωσιακό τρόπο. Η παρουσία της Σαλαμίνας ήταν ιδιαίτερα έντονη αφού εκτός του Παραρτήματος μας συμμετείχε και το 1ο  ΕΠΑΛ Σαλαμίνας με επικεφαλής τον εκπαιδευτικό κο Πέτρο Πούτο που κέρδισε τις εντυπώσεις με την κατασκευή , <<Πρωτότυπος  Φωτοβολταϊκός Ανιχνευτής με Μερική Προσομοίωση της Κίνησης της Γής >>
3. Στις 16-12-17 ,ύστερα από Πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 6ου Δημ. Σχολείου Κορυδαλλού έγινε παρουσίαση από τον πρόεδρο του Παραρτήματος στους Γονείς και  Μαθητές του Σχολείου με Θέμα << Το Άστρο των Χριστουγέννων και η Αστρονομική του Ερμηνεία >> όπου ακολούθησαν εύστοχες ερωτήσεις και αναπτύχτηκε διάλογος.
4. Επίσης  στις 17-12-17 ύστερα από Πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημ. Σχολείου Σαλαμίνας  έγινε παρουσίαση από τον πρόεδρο του Παραρτήματος στους Γονείς και  Μαθητές του Σχολείου με Θέμα << Το Άστρο των Χριστουγέννων και η Αστρονομική του Ερμηνεία >>
Ευχαριστούμε την Ε.Ε.Φ. για την πρόσκληση συμμετοχής στην μεγάλη Μαθητική εκδήλωση και ιδιαίτερα τον Α΄ Αντιπρόεδρο της τον κ. Π. Φιλντίση.
 Ευχαριστούμε από πλευράς Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 6ου Δημ. Σχολείου Κορυδαλλού  την κα Νίκη Τσιούνη για την πρόσκληση και την Θερμή και Εγκάρδια υποδοχή. Ευχαριστούμε από πλευράς Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημ. Σχολείου Σαλαμίνας   την κα Ελένη Γιόκα για την πρόσκληση στο Σχολείο τους. Τέλος ευχαριστούμε το << Πλανητάριο Θεσσαλονίκης >> για την προσφορά των όμορφων Posters στους μικρούς μας φίλους.       
                                               Με τιμή
                                                
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κ .ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ                                                                      Σ . ΡΑΠΤΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου