Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019









                 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία στέφθηκαν οι τελευταίες για το 2018 Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες που πραγματοποίησε το Παράρτημα Σαλαμίνας της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος. Στις 14 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε Διάλεξη με Θέμα το <<Άστρο των Χριστουγέννων και η Αστρονομική του Ερμηνεία>> σε συνεργασία με το Πολιτισμικό Σωματείο <<Διόνυσος >> του Πειραιά , σηματοδοτώντας την έναρξη των Σεμιναρίων Λαϊκής Αστρονομίας που ξεκινούν σε λίγες ημέρες στον Πειραιά. Στις 15και 16 Δεκεμβρίου συμμετείχε στις Μαθητική Εκδήλωση << Η Φυσική Μαγεύει >> που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών με άλλους Επιστημονικούς Φορείς   στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Το νεοσύστατο Πανεπιστήμιο γέμισε με Μαθητές ,Πειράματα ,Κατασκευές και πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις Σ'αυτήν την Γιορτή των Φυσικών Επιστημών το Παράρτημα μας συμμετείχε με Εισηγήσεις με Θέματα  <<Άστρο των Χριστουγέννων και η Αστρονομική του Ερμηνεία >> και << Οι  προεκτάσεις της STEM  εκπαίδευσης στην εκλαΐκευση της Φυσικής >> που πραγματοποιήθηκαν από τον κο Κώστα Ραπατζίκο και την κα Ράνια Λάμπου. Επίσης πραγματοποίησε Εργαστήριο για Παιδιά με θέμα << Πώς Δημιουργούνται οι Εποχές του Έτους >>,που πραγματοποιήθηκε από τους κ.κ  Κ. Ραπατζίκο , Ρ. Λάμπου και Ι. Παπαθανασίου με τη συμμετοχή Μαθητών. Όσον αφορά τον τομέα της Τέχνης η κα Λάμπου εξέθεσε τους Πινακές της με θέμα << Κβαντικές Απεικονίσεις >> εισπράττοντας ευμενή σχόλια .
Στίς 19 Δεκεμβρίου σε συνεργασία με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Σαλαμίνας πραγματοποιήθηκε ομιλία  με Θέμα το <<Άστρο των Χριστουγέννων και η Αστρονομική του Ερμηνεία  >> στα Παιδιά των δυο τελευταίων τάξεων.
Ευχαριστούμε το Πολιτισμικό Σωματείο <<Διόνυσος >>  και ιδιαίτερα την κα Μαργαρίτα Βέργου για την πρόσκληση συνεργασίας ως επίσης και τα Εκπαιδευτήρια << Παιδαγωγική >> για την παραχώρηση του Χώρου.
Ευχαριστούμε την Ένωση Ελλήνων Φυσικών για την άψογη συνεργασία και την συγχαίρουμε για το τεράστιο Εκπαιδευτικό Έργο που επιτελεί.
Ευχαριστούμε την κα Έλλη Κορρού Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Σαλαμίνας για την συνεργασία μας.
Τέλος Ευχαριστούμε Θερμά το << Πλανητάριο Θεσσαλονίκης >> για τα υπέροχα Posters που δωρίζει πάντα στους μικρούς μας φίλους.
Ευχόμεθα να έχετε μια Φωτεινή και Δημιουργική Χρονιά με Καθαρούς Ουρανούς και ευοίωνο μέλλον.

                                                 Για το Δ.Σ


 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κ. ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ                                                                   ΙΣ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου