Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σημαντική επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση << ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΣΤΡΑ >> που διοργάνωσε η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος ( Παράρτημα Σαλαμίνας ) σε συνεργασία με την Ιστορική ΣΧΟΛΗ ΧΙΛΛ στις 18-5-2013 στον Λόφο Νυμφών δίπλα στο Αστεροσκοπείο. Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο μιας σειράς  εκδηλώσεων <<Μέρες Βιβλίου 2013 >> που διοργάνωσε  το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού . Στην εκδήλωση λειτούργησε έκθεση παιδικού βιβλίου Αστρονομίας που προσέφερε ο Διαδικτυακός Ιστότοπος για την προώθηση του παιδικού βιβλίου www.bookbook.gr. Ακολούθησε μια μικρή Ιστορική Αναδρομή του κτιρίου του Αστεροσκοπείου από τον Πρόεδρο του Παραρτήματος και  αφήγηση των Μύθων των Αστερισμών από την παραστατικότατη Κα Μάνια Μαράτου και Παρατήρηση του Ουρανού με τα τηλεσκόπια που διέθεσε το Παράρτημα μας.. Δυστυχώς όμως ο νεφελώδης ουρανός δεν μας επέτρεψε να παρατηρήσουμε άλλα ουράνια αντικείμενα πλην  της Σελήνης . Είχαμε όμως την χαρά μικροί και μεγάλοι  παρατηρήσουμε την Σελήνη από ιστορικό Τηλεσκόπιο << Δωρίδη >> που λογω της Διεθνούς ημέρας των Μουσείων ήταν ανοικτό για το κοινό.
Θέλουμε να εκφράσουμε τις Ευχαριστίες μας προς : το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού , την  Κα Μινη Καρρά Νηπιαγωγό της Σχολής Χιλλ , και τον Διαδικτυακό Ιστότοπο www.bookbook.gr.
Επίσης ευχαριστούμε την Αστροφυσικό και Μουσικό Κα Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού που είχε  την ιδέα αυτής της συνεργασίας και μας τίμησε με την παρουσία της. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο << Πλανητάριο Θεσσαλονίκης >>  που πάντα εφοδιάζει τις εκδηλώσεις με δωρεάν Posters που γίνονται ανάρπαστα από τους μικρούς μας φίλους. Ευχόμεθα η συνεργασία με τα σχολεία να συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά γιατί ή μεταλαμπάδευση της Επιστήμης της Αστρονομίας στους νέους αποτελεί το βασικό μέλημα της Εταιρείας μας .

                                          
                                          Με Τιμή


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κ. ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ                                                                       Σ . ΡΑΠΤΗΣ    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου