Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013


                                      7η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣΑγαπητοί Αστροφιλοι Γεια σας . Σας ενημερώνουμε ότι στις 27-7-2013 άρχισαν οι εργασίες της 7ης  Ολυμπιάδας Αστρονομίας & Αστροφυσικής που φιλοξενείται για πρώτη φορά  στην χώρα μας με συμμετοχή 37 χωρών και διοργανώνεται  από τους φορείς :  Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων , Υπουργείο Τουρισμού , Περιφέρεια Θεσσαλίας , Δήμος Βόλου , Δήμος Ρήγα Φεραίου , Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας , Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης , Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος και Αλμυρού  , Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, και τελεί υπό την Αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, και θα διαρκέσει έως τις 5-8-2013. Στις προηγούμενες Ολυμπιάδες η Ελλάδα είχε τιμηθεί με αρκετά Μετάλλια και πολλές διακρίσεις .
Ευχόμεθα  ολόψυχα στους Έλληνες μαθητές να διακριθούν και στην Χώρα μας.
Σήμερα που η Ευρώπη και η Ελλάδα μαστίζονται από αξιακή  και οικονομική κρίση , τέτοια ευγενή γεγονότα ορθώνουν το ηθικό μας και περιποιούν τιμή για την χώρα μας. Το Παράρτημα Σαλαμίνας της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος  στήριξε την Ολυμπιάδα οικονομικά προσφέροντας μια μικρή βοήθεια στην διοργάνωση της.. Από την θέση  αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέδραμαν σ΄αυτην την προσπάθεια.
Παρόλο τον εξοβελισμό που έχει υποστεί από την Πολιτεία  το μάθημα της Αστρονομίας από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση , η Ερασιτεχνική Αστρονομία ανθεί Πανελλαδικά προσφέροντας νέους επιστήμονες στην Υπέρσεμνη αυτή Επιστήμη.
Το Παράρτημα μας διοργανώνει τον επόμενο μήνα στις 16-8-2013 Αστροβραδιά στο Λιμανάκι της Κύριζας αφιερωμένη στην κατάκτηση της Σελήνης.
Σας περιμένουμε  όλους εκεί να απολαύσουμε τον θαυμάσιο Αττικό Ουρανό.

                                       Με Τιμή το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                            Ο ΤΑΜΙΑΣ

Κ . ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ                 Σ. ΡΑΠΤΗΣ                                       Δ . ΓΚΙΚΑΣ    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου