Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ & ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ  ΣΤΟ ΧΧΙ SEAC  2013

Η Εταιρεία  Αστρονομίας & Διαστήματος ( Παράρτημα Σαλαμίνας ) συμμετείχε στις εργασίες του XXI SEAC 2013 που φέτος διοργανώθηκε στην Αθήνα , εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο του Παραρτήματος και την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Κα Φωτεινή Βιλλιώτη.
Το SEAC  (Société Européenne pour l'Astronomie dans la Culture) είναι Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνεται από την Γαλλική εταιρεία  (Société Européenne pour l'Astronomie dans la Culture)   εδώ και 20 χρόνια σε διάφορες χώρες του κόσμου και ασχολείται με θέματα Αρχαιοαστρονομίας , Μυθολογίας των Λαών ,Φιλοσοφίας και γενικότερα με τις επιρροές και επιδράσεις της Αστρονομίας στο Παγκόσμιο Πολιτισμικό Γίγνεσθαι.
Το φετινό θέμα του Συνεδρίου ήταν "Αστρονομία, Μητέρα του Πολιτισμού και Οδηγός προς το Μέλλον" και διοργανώθηκε στην Ελλάδα από 2/9 έως  6/9 -2013 από τους Φορείς : Εθνικό & Καποδιστριακό  Πανεπιστήμιο Αθηνών , Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και Νομισματικό Μουσείο , με συμμετοχή 18 χωρών. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό κτίριο  του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στις 5-9-2013 στην Συνεδρία για την Ελληνική Γλώσσα ο Πρόεδρος  του Παραρτήματος εξέθεσε τις Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες  της Εταιρείας & του Παραρτήματος Σαλαμίνας και τόνισε την αναγκαιότητα  της μεταλαμπάδευσης της επιστήμης της Αστρονομίας στους νέους ιδιαίτερα τώρα που η << Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση>> απέβαλε αυτό το τόσο σημαντικό  Μάθημα από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Αποτελεί ιδιαίτερη Τιμή για την Εταιρεία μας και για την Σαλαμίνα να συμμετάσχουμε σε Διεθνείς Διοργανώσεις τέτοιας εμβέλειας προβάλλοντας το έργο μας και τον τόπο μας.
Ευχαριστούμε τον Καθηγητή Αστρονομίας και Διευθυντή του Εργαστηρίου Αστροφυσικής του Ε. Κ. Π. Α   Κο Ξ. Μουσά  για την πρόσκληση συμμετοχής.
Επίσης ευχαριστούμε  τον Ταμία του Παραρτήματος μας και μέλος της οργανωτικής επιτροπής Κο Δ. Γκίκα που φιλοτέχνησε τις αφίσες του Συνεδρίου.

                                            Με Τιμή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 Κ . ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ                                                                              Σ . ΡΑΠΤΗΣ


 
Ο κος Ξ. Μουσάς και ο κος Κ.Ραπατζίκος


Ο κος Κ. ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ  
ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ
                                                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου