Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017



                               

                                    ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017  – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί Αστρόφιλοι , η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος (Παράρτημα Σαλαμίνας ) πραγματοποίησε κατά μήνα  Οκτώβριο τις ακόλουθες Δράσεις.
Α. Στις 6 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με πρωτοβουλία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο 1ος Πλανητικός Μαραθώνιος. Μια πρωτότυπη ιδέα όπου οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να μεταβούν από Πλανήτη σε πλανήτη που αντιστοιχούσε σε διάφορα σημεία της Αθήνας υπό κλίμακα με κατάληξη στο Αστεροσκοπείο στο Λόφο Νυμφών, λύνοντας διάφορους γρίφους. Το Παράρτημα μας στήριξε αυτήν την δραστηριότητα στέλνοντας το μέλος μας κα Ευγενία Πουλοπούλου στον <<Πλανητικό σταθμό της Αφροδίτης>> που ήταν στο Ζάππειο  βοηθώντας τις διαγωνιζόμενες ομάδες.
Β. Στις 18-19 & 20 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών το << 6ο Διεπιστημονικό  Συνέδριο Φιλοσοφίας & Κοσμολογίας >> αφιερωμένο στον Αριστοτέλη. Το Παράρτημα μας είναι ετήσιος υποστηρικτής του Συνεδρίου τα τρία τελευταία Χρόνια προσφέροντας τα Τηλεσκόπια των Μελών για Ηλιακή Παρατήρηση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου.
Γ. Στις 20-21&22 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το 10ο Συνέδριο Ερασιτεχνών Αστρονόμων στην Κέρκυρα . Το φετινό συνέδριο ήταν ιδιαίτερα σημαντικό αφού συμπληρωθήκαν 90 Χρόνια Ερασιτεχνικής Αστρονομίας στην Ελλάδα. Το Παράρτημα μας εκπροσωπήθηκε στο Συνέδριο από τα Μέλη μας κα Φ. Βιλλιώτη &  κο Μ. Μιχαλούδη απευθύνοντας χαιρετισμό. Οι εργασίες του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν με πλήρη επιτυχία και το Παράρτημα μας εισέπραξε ευνοϊκά σχόλια για την Δράση του.
Δ.  Τέλος στις 21 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε Αστροπαρατήρηση Βαθέως Ουρανού στην περιοχή Κολώνες όπου ελήφθησαν Αστροφωτογραφίες Γαλαξιών και Νεφελωμάτων .
Ευχαριστούμε τα Μέλη  και του Φίλους μας  που μετείχαν σ’αυτές τις Δράσεις στηρίζοντας την προσπάθεια μας για την διάδοση και εκλαΐκευση της Αστρονομίας στο κοινό και την ανάπτυξη της Αστροφιλίας στους νέους.
         


                                                          Με τιμή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κ . ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ                                                                           Σ . ΡΑΠΤΗΣ  





















  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου