Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012


                     3η ΠΑΙΔΙΑΔΡΟΜΗ - ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ

                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΜΕΑ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος ( Παράρτημα Σαλαμίνας ) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αστροφυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών  συμμετείχε στην 3η <<ΠΑΙΔΙΑΔΡΟΜΗ >> που πραγματοποιήθηκε στις 7-8 & 9 Σεπτεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και την στήριξη του Τομέα Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Δήμου Πειραιά.
Η Εταιρεία μας διέθεσε Τηλεσκόπια για την παρατήρηση του Ουρανού προκαλώντας κοσμοσυρροή.
Τα παιδιά απήλαυσαν το διπλό Άστρο ( Albireo ) στον Αστερισμό του Κύκνου , Το Ανοικτό Σμήνος αστέρων  Μ39 επίσης στον Αστερισμό του Κύκνου , Το Σφαιρωτό Σμήνος αστέρων Μ13 στον Αστερισμό του Ηρακλή και άλλα αντικείμενα.
Οι προσπάθειες μας για την Διάδοση και Εκλαΐκευση της Επιστήμης της Αστρονομίας ευοδώνονται ξεπερνώντας τα όρια του Δήμου μας.  Αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την Δράση μας με μεγαλύτερο ζήλο.
Ευχαριστούμε πολύ τον Διευθυντή του Εργαστηρίου Αστροφυσικής Κο Ξενοφώντα Μουσά για την Πρόσκληση συμμετοχής.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κ.ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ                                                                     Σ. ΡΑΠΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου