Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΜΑΔΑ << ΑΡΑΤΟΣ>> - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

Αγαπητοί Αστρόφιλοι-Αγαπητοί Συνδημότες.
Με έκπληξη είδα προ ήμερων στα Τοπικά Blogs της Σαλαμίνας και στο Face book Διαδικτυακή ψηφοφορία της Ομάδας Παρατηρησιακής Αστρονομίας Σαλαμίνας << Αρατος>> , για την δημιουργία Δημοτικού Αστεροσκοπείου στην Σαλαμίνα.
Με βάση αυτό το δημοσίευμα αποφάσισα να αποστείλω αυτήν την Επιστολή κάνοντας κάποιες διευκρινήσεις και βάζοντας τα πράγματα σε τάξη δίνοντας απαντήσεις στα ερωτήματα .Τι είναι η ομάδα << Αρατος>> ? Τι σχέση έχει με το Δημοτικό Αστεροσκοπείο ? Σε τι αποσκοπεί η Διαδικτυακή ψηφοφορία ?
Η ομάδα << Αρατος>> αποτελείται από πρώην Μέλη του Παραρτήματος Σαλαμίνας της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος που προσπάθησαν να διαρρήξουν την ενότητα του με αντικαταστατικές διαδικασίες και γιαυτό διεγράφησαν και καταδικάστηκαν οι ενέργειες τους από την συντριπτική πλειοψηφία  των Μελών του  Παραρτήματος μέσω θεσμικών οργάνων. Η ομάδα << Αρατος>> δεν έχει νομική υπόσταση ούτε σχέση με το Εκπαιδευτικό και Κοινωνικό έργο της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος αλά απλώς ασχολείται με παρατηρήσεις στοχεύοντας στην προσωπική προβολή των μελών της και ταυτόχρονα πολεμά τις Δράσεις του Παραρτήματος Σαλαμίνας με ύβρεις κατά των μελών του Δ. Συμβουλίου του , απειλές , καπέλωμα αφισών και ταυτόχρονη οργάνωση εκδηλώσεων τις ίδιες μέρες και ώρες.
Όσον αφορά την Δημιουργία  του Δημοτικού Αστεροσκοπείου έχω να καταθέσω συνοπτικά τα εξής. Το Δημ. Αστεροσκοπείο ήταν προσωπικό  παλιό μου όνειρο αφού ασχολούμαι Ερασιτεχνικά με την Αστρονομία πάνω από 30 Χρόνια.
Τέθηκε πρώτη φορά Δημόσια στον τέως Δήμαρχο κο Σπύρο Σοφρά ως μέλος του Δ. Συμβουλίου της ΔΕΠΑΣ όπου μετείχα ως Δημότης , και γιαυτο τον λόγο ξεκίνησα από το 2008 τα Μαθήματα Λαϊκής Αστρονομίας μέσω του Δήμου Σαλαμίνας.
Κατόπιν έθεσα το Θέμα στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Σαλαμίνας επί Προεδρίας της κας Μικρομάστορα η οποία αντιμετωπίζοντας θερμά την Ιδέα κίνησε τις διαδικασίες.
Στάλθηκε Αίτημα εγκρίσεως της περιοχής προς το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών το οποίο με την σειρά του έστειλε εκπρόσωπο του Αστρονόμο όπου κατόπιν Αυτοψίας ενέκρινε την καταλληλότητα της περιοχής . Ακολούθησε εκπόνηση προμελέτης αλά δυστυχώς η κατάσταση μπλέχτηκε στα γρανάζια της Γραφειοκρατίας.
Με την Ίδρυση του Παραρτήματος Σαλαμίνας το 2011 το έθεσα ως βασικό στόχο στην Ιδρυτική Διακήρυξη του Παραρτήματος και το συζήτησα με τον τότε Δήμαρχο κο Γιάννη Τσαβαρή.
Στις 30-1-2012 υπέβαλα στην Δημοτική Κοινότητα Σαλαμίνας πρόταση (Μέσω της Δημ. Συμβούλου κας Αθηνάς Παπαδά ) για την δημιουργία Δημ. Αστεροσκοπείου όπου έγινε ομόφωνα αποδεκτή.
Στις 17-9-2014 το Δ.Σ του Παραρτήματος επισκέφτηκε την σημερινή Δήμαρχο κα Ισιδώρα Νάννου ενημερώνοντας την για την εξέλιξη της υπόθεσης. .
Για την ενίσχυση αυτού του στόχου έχει ανοίξει Βιβλίο Υπογραφών όπου ο οιοσδήποτε μπορεί να υπογράψει επικοινωνώντας με το Παράρτημα μας.
Προς τι λοιπόν αυτή η Διαδικτυακή << Πρωτοβουλία >> της ομάδας << Αρατος>> για συλλογή υπογραφών αφού και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι υπάρχει Βιβλίο πραγματικών Υπογραφών , υπογεγραμμένο ήδη από τους ιδίους , πολλούς επώνυμους και απλούς Πολίτες?
Προς τι λοιπόν η συλλογή διαδικτυακών Υπογραφών ? Για να παραδοθούν στο Παράρτημα μας και  να βοηθήσουν στην υλοποίηση αυτού του στόχου αφού οι ίδιοι παράλληλα πολεμούν το Παράρτημα μας προσπαθώντας να το διασπάσουν.
Ή μήπως αποσκοπούν στον εντυπωσιασμό στην είσπραξη << Like>> από το Face book  για να ικανοποιήσουν κάποιοι << ομαδάρχες>> την προσωπική τους αυταρέσκεια , καπηλευόμενοι  τις πρωτοβουλίες και τους αγώνες άλλων ?
Όπως λέει και ο  Λαός μας Κύριοι του << ΄Αρατου >> , << Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα δεν γίνεται>>                                 ΚΩΣΤΑΣ  ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ
                                         ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                       ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ     
                                             ΤΗΣ
                  ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ & ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

1 σχόλιο:

 1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΙΑΚΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ''ΑΡΑΤΟΣ''

  Αγαπητοί φίλοι

  Όπως γνωρίζετε δεν είναι ή πρώτη φορά που η ομάδα μας δέχεται πυρά από το Παράρτημα Σαλαμίνας της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος. Έχουμε βαρεθεί πλέον. Θα μπορούσαμε να αρθρογραφούμε επί ώρες απαντώντας στα σχόλια του Κου Προέδρου της. Παραθέτουμε όμως ένα email με ημερομηνία αποστολής 14 Αυγούστου 2015 προς τον Κο Δ.Γκίκα μέλος της ομάδας μας, στο οποίο όπως θα διαβάσετε υπάρχει όλη ή αβρότητα και ο πολιτισμός του Προέδρου του Παραρτήματος αυτού, Τα γραφόμενα μιλάνε από μόνα τους. Θαυμάστε :

  ΕΩΣ ΕΔΩ
  ΚΩΣΤΑΣ ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ
  14/8/2015

  Προς: Dim Gk
  Πρώην Μέλος του Παραρτήματος Σαλαμίνας της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος πρώην Φίλε Δημήτρη Καλησπέρα.
  Το να δημιουργείς όσες Ομάδες θέλεις και να το παίζεις Ομαδάρχης είναι δικαίωμά σου.
  Δεν σου επιτρέπω όμως να εκμεταλλεύεσαι δικές μου πρωτοβουλίες και αγώνες μόνο και μόνο για να καρπώνεσαι << Like>> στο Facebook . Και εξηγούμαι .
  Απέσυρε εντός του Σαββατοκύριακου από το Διαδίκτυο τις Σελίδες '' Αστροβραδιες Σαλαμίνας '' και την Δήθεν ''Διαδικτυακή Πρωτοβουλία για την Ίδρυση Δημοτικού Αστεροσκοπείου στην Σαλαμίνα'' γιατί από Δευτέρα τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη.
  Αρκετά ανέχτηκα τις Ύπουλες και Βρώμικες Ενέργειές σου. Ντροπή σου. Έως Εδώ!

  ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΙΑΚΗ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ''ΑΡΑΤΟΣ''

  .......................................................

  Το mail φυσικά είναι κατατεθειμένο στον server του παραλήπτη και δεν αμφισβητείται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή